BIO

Efter fem års uppehåll, har nu det skånska kultbandet Bloosblasters återförenats, och fortsätter därmed att vandra i Peps Persson fotspår genom att bjuda på tung, men glad blues och rock på skånska. 

 

Bloosblasters gör varje arrangör glad. Dels för att kultstatusen, musiken och scennärvaron fyller lokalen med festsugna gäster, och dels för att bandet för traditionen med genuin rotmusik vidare. 

 

Bandet finns till för dig som gillar underfundiga texter och sång i bästa Peps-anda, samt älskar ylande munspelstoner, sugande gitarrsolon och pumpande orgelorgasmer. Och såklart för dig som värdesätter ett stabilt och svängigt bas-och trumkomp. 

 

Bloosblasters har samarbetat med Peps många gånger – både på scen och i studion. Exempelvis fixade Peps ett skivkontrakt med anrika Gazell Records år 2010, samt mixade, trixade och spelade orgel på bandets cd ”Fnitter och skratt”. 

 

Bloosblasters har dessutom turnerat med den amerikanske blueslegenden Sam Myers men också varit kompband till bland andra Mats Ronander och Mikael Rickfors. Och Peps såklart.  

 

Publiken får lyssna till Bloosblasters skånska bluespärlor, såsom Mina barn e fina, dina barn e till besvär, I vår familj och Jag har dresserat min hund, men också… ett knippe Peps-låtar. 

Discografi

1998 – Go' Afton Blues  

2002 – Måndag Igen!  

2006 – Sidd ente ena  

2010 – Fnitter & skratt [Producent: Peps Persson] 

BANDET

Dennis Westerberg

sång, munspel och gitarr

Johan Pihleke

orgel, piano och körsång

Lena Bergkvist

elbas och körsång

Lars "Lazlo"  Kristofferson

trummor och körsång

Patrick Ohlson Ölander

gitarr och körsång